close
close

Formular cerere ofertă

  Nume (obligatoriu)
  E-mail (obligatoriu)
  Telefon (obligatoriu)
  Observații

  Studii, calcule de stabilitate a versantilor

  Se efectuează cercetări geotehnice pentru a obține datele necesare cu privire la proprietățile inginerești ale solului, necesare atât pentru proiectarea și construcția fundațiilor structurilor, cât și pentru repararea lucrărilor de terasament necesare pentru alte tipuri de structuri, toate acestea fiind influențate de condițiile subterane.

  Cercetarea geotehnică poate include explorarea suprafeței și subterană a unui teren, iar explorarea subterană implică, de obicei, prelevarea de probe de sol și teste de laborator. Pe de altă parte, explorarea suprafeței poate fi realizată cu ajutorul hărților geologice si metodelor geofizice.

  Informațiile despre starea solului de fundație și a stâncii sunt esențiale pentru proiectarea economică, construcția și menținerea oricărei structuri, fiind necesare pentru asigurarea solidității, siguranței și longevității acestora.

  Obiectivele investigatiei geotehnice:

  >  Obiectivul principal al investigației geotehnice este acela de a afla natura solului și a depozitului de rocă.

  > Conform cerințelor de fundație, adâncimea și grosimea diferitelor tipuri de sol și straturi de rocă pot fi obținute în urma investigației geotehnice.

  > Ajută la identificarea locației pânzei freatice.

  > După investigarea geotehnică, proprietățile solului pot fi obținute prin efectuarea diferitelor teste de explorare subterană și de teren

  > Colectarea probelor de sol și rocă pentru determinarea proprietăților inginerești în laborator inseamna investigarea geotehnică.

  > Pe baza datelor disponibile în urma investigației geotehnice, se pot decide tipul fundației și adâncimea.

  > Trebuie să fie posibilă evaluarea prin inginerie geotehnică a fundațiilor în ceea ce privește capacitatea portantă și aspectele de tasare.

  Contact Icon
  expand_less
  Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.
  Detalii Am înțeles